Zasvieť na Pódiu mladých talentov

Zasvieť na Pódiu mladých talentov
Peter Motyčka

Organizátori festivalu Bratislavské jazzové dni už niekoľko rokov vyhlasujú súťaž pre mladých jazzových umelcov. Finalisti dostávajú možnosť predstaviť sa počas koncertného večera a víťaza čaká skvelá cena – koncert na hlavnom pódiu festivalu v nasledujúcom ročníku. Máš kapelu či hudobný projekt, ktorý by si chcel predstaviť verejnosti? Neostáva Ti veľa času, pretože skúsiť šťastie môžeš len do 4. októbra.

 

Finalisti odohrajú súťažné koncerty 17. októbra v bratislavskom klube Jazztikot. O víťazovi, ktorý odohrá koncert na hlavnom pódiu počas jubilejného 50. ročníka Bratislavských jazzových dní 2025, rozhodne kombinované hlasovanie fanúšikov a odbornej poroty. Fanúšikovia budú môcť opäť hlasovať na stránkach denníka sme.sk a odbornú porotu, ktorá bude hodnotiť hudobníkov na základe ich koncertu, vytvoria traja doterajší víťazi tejto súťaže. Aj Tvoj projekt môže v budúcnosti patriť k laureátom tejto súťaže, medzi ktorými sú Ľudové mladistvá, Martin Uherek Quartet, Tibor Feledi Quintet alebo Lash & Grey. Víťazom minulého ročníka bolo dravé fusion trio Drahoslav Bango & Friends, ktoré otvorí prvý festivalový deň aktuálnych Bratislavských jazzových dní 2024. Práve zoskupenie okolo talentovaného klaviristu bodovalo v decembri 2023 aj v rámci súťaže Jazz START UP.

 

 

Organizátori nekladú žánrové obmedzenia, čo prízvukuje aj organizátor festivalu Pavel Daněk: „Každoročne na jazzákoch koncertuje viacero výborných slovenských kapiel či projektov. Aj tento rok hľadáme kapely, ktoré na hudobnej scéne nie sú dlho, ale hudba ich baví, majú nápady a je radosť počúvať ich koncert.“ Kapely a hudobné projekty, ktoré sa chcú zúčastniť súťaže, môžu svoje prihlášky posielať do 4. októbra 2024. Skladby je potrebné zaslať spolu s krátkou biografiou, fotografiou a telefonickým kontaktom na adresu rockpop@rockpop.sk. Hlavný festivalový program jazzákov bude prebiehať od 18. do 20. októbra v bratislavskom A4 Studio. Headlinermi festivalu budú GoGo Penguin, Bill Frisell Four, Richard Galliano NYT Trio, Steve Coleman & Five Elements či Bia Ferreira. Bližšie informácie nájdete na www.bjd.sk.

 

 

Zoznam víťazov predchádzajúcich ročníkov Pódia mladých talentov: The Illusions Trio (2010), FAT breakFAST (2011), Martin Uherek Quartet (2012), Maringotka (2013), GrooveHub (2014), Cha Bud! (2015), Ľudové mladistvá (2016), Carpet Cabinet (2017), Tibor Feledi Quintet (2018), Kristína Mihaľová a Jakub Šedivý (2019), Marek Szarvaš Projekt (2021), Hip-zz (2022) a Drahoslav Bango&Friends (2023).

 

Autor: Peter Motyčka podľa tlačovej správy

Galéria

Zasvieť na Pódiu mladých talentov

 

 

Ďalšie články

Kto bude mladou hviezdou Bratislavských jazzových dní 2025?
Bratislavský klub Jazztikot privíta vo štvrtok 17. októbra v rámci súťaže Pódium mladých talentov...
Zarek Silberschmidt: Troubadour´s Escapade - nezabúdajme na lásku!
Pamätám si, ako sa okolo roku 2007 prehnala v mojom virtuálnom okolí vlna Youtube videí Andyho...
Kto bude mladou hviezdou Bratislavských jazzových dní 2025?
Bratislavský klub Jazztikot privíta vo štvrtok 17. októbra v rámci súťaže Pódium mladých talentov...
Slovenský jazz potrebuje nové tváre
Čo majú spoločné dnes už etablovaní hudobníci Alan Bartuš, Peter Korman, Valér Miko, Ľubomír Gašpar...
Lovec snov! Let It Unfold vokalistu Mylesa Sanka
V balíčku recenzných CD som si pred nedávnom otvoril produkt, ktorého autora som vôbec nepoznal....