Slovenský jazz potrebuje nové tváre

Slovenský jazz potrebuje nové tváre
Peter Motyčka

Čo majú spoločné dnes už etablovaní hudobníci Alan Bartuš, Peter Korman, Valér Miko, Ľubomír Gašpar, Jakub Tököly, Samo Hošek, Miloš Biháry alebo Andrej Farkaš? Všetci títo v istom štádiu svojho umeleckého vývoja neváhali a skúsili šťastie na Nových tvárach slovenského jazzu. Za 37 rokov trvania tejto prehliadky mladých talentov sa na nej zúčastnili prakticky všetci domáci umelci jazzového priestoru. A netreba zabudnúť na zoskupenia ako Lukáš Oravec Quartet, Fats Jazz Band, Ľudo Kotlár Trio, GrooveHub, Ľudové mladistvá, Lash & Grey...

 

Aj tento rok vyhlasuje Slovenská jazzová spoločnosť v poradí už 38. ročník súťažnej prehliadky Nové tváre slovenského jazzu 2024, v rámci ktorej odborná porota pod vedením gitaristu a pedagóga Matúša Jakabčica vyberie na základe zaslaných prihlášok s nahrávkami finalistov. Tí sa následne v nedeľu 24. novembra 2024 predstavia a zahrajú pred odbornou porotou. Vybraným skupinám preplatí Slovenská jazzová spoločnosť cestovné náklady a poskytne základné nástrojové vybavenie, najlepšie skupiny (prípadne jednotlivci) získajú finančné odmeny a diplomy.

 

 

Uzávierka prihlášok bude v piatok 8. novembra 2024 a prihláška zaslaná e-mailom (prípadne poštou) musí obsahovať demonahrávku (max. 10 minút, nemusí byť štúdiová, stačí ukážka formou MP3). Keďže v prípade mailom posielaných mp3 musí byť celkový rozsah príloh do 10MB, odporúčame nahrávky sprístupniť formou externého úložiska alebo úschovne (musia byť prístupné minimálne do 17. 11. 2024). Prihláška tiež musí obsahovať názov kapely a mesto, z ktorého kapela pochádza, zoznam skladieb (poradie, názov, autori skladieb – pôvodná tvorba nie je podmienkou), mená členov skupiny, nástroje na ktorých hrajú a dátumy ich narodenia. Súčasťou prihlášky musí byť kontakt na lídra projektu (ten musí mať trvalý pobyt na Slovensku, alebo byť narodený na Slovensku). 

 

 

 

Obsadenie skupiny na vystúpení vo finále súťaže musí byť totožné s obsadením na nahrávke, s ktorou sa skupina o postup do finále uchádzala. Zmena obsadenia je možná len vo výnimočných prípadoch podľa posúdenia poroty. Súťaž je určená najmä začínajúcim umelcom a v prípade, že začínajúceho umelca (lídra skupiny) doprevádzajú profesionálni hudobníci, nebudú hodnotení a skupina nebude hodnotená ako celok.

 

 

Prihlášky posielajte na:

sjs.sutaz2024@gmail.com

poštová adresa na vyžiadanie mailom

 

Autor: Peter Motyčka podľa tlačovej správy

Galéria

Slovenský jazz potrebuje nové tváre
Slovenský jazz potrebuje nové tváre
Slovenský jazz potrebuje nové tváre

 

 

Ďalšie články

Rodí sa ďalší jazzový cimbalista: Ľubomír Gašpar sa chystá koncertovať a nahrávať CD
Na jar sa objavil na českej súťaži Jazz Fruit - Mladí ladí jazz, pred pár týždňami získal dve...
Slovenská jazzová spoločnosť vyhlasuje Nové tváre slovenského jazzu 2014
Slovenská jazzová spoločnosť opäť po roku vyhlásila súťaž Nové tváre slovenského jazzu. Mladí...
Zarek Silberschmidt: Troubadour´s Escapade - nezabúdajme na lásku!
Pamätám si, ako sa okolo roku 2007 prehnala v mojom virtuálnom okolí vlna Youtube videí Andyho...
Kto bude mladou hviezdou Bratislavských jazzových dní 2025?
Bratislavský klub Jazztikot privíta vo štvrtok 17. októbra v rámci súťaže Pódium mladých talentov...
Lovec snov! Let It Unfold vokalistu Mylesa Sanka
V balíčku recenzných CD som si pred nedávnom otvoril produkt, ktorého autora som vôbec nepoznal....
Candy Dulfer opäť prinesie energickú saxofónovú show
Fanúšikovia jazzu a funku majú dôvod na radosť! V rámci svetového turné We Funk Harder Tour 2024...