Muzikálové hity v jazzovom šate na Symfónii umenia

Muzikálové hity v jazzovom šate na Symfónii umenia
Peter Motyčka

Lahôdka pre milovníkov jazzu: v rámci medzinárodného multižánrového festivalu Symfónia umenia sa piatok 6. septembra uskutoční koncert s názvom „Broadway & West End meet Jazz“. Očarujúci večer odohrá v historickej Pradiarni 1900 v Bratislave prinesie to najlepšie z muzikálového sveta v jedinečných jazzových aranžmánoch v podaní svetových muzikálových hviezd.

 

Známe muzikálové hity, ktoré máte radi, zaznejú v úplne novom šate. Na pódiu sa predstavia hviezdy z newyorského Broadwaya a londýnskeho West Endu – Christian Mark Gibbs, Kimberly Marable, Nadim Naaman a Elesha Paul Moses. Týchto skvelých umelcov bude sprevádzať Rozhlasový Big Band Gustava Broma so sláčikovou sekciou pod vedením dirigenta Vlada Valoviča.

 

 

Christian Mark Gibbs (Broadway) je dynamický spevák a herec, ktorý si svojím energickým prejavom a silným hlasom získal srdcia divákov na Broadwayi. Jeho talent ho katapultoval do sveta veľkých operných scén, kde v roku 2020 debutoval v Metropolitnej opere ako Robbins a Crab Man v inscenácii Porgy a Bess, ktorá získala prestížnu cenu GRAMMY. Tento úspech len potvrdzuje jeho výnimočné schopnosti a jeho miesto medzi najvýraznejšími umelcami súčasnej hudobnej scény. Kimberly Marable (Broadway) je talentovaná herečka, speváčka a tanečníčka, ktorá pretvára Broadway svojím výnimočným talentom. Jej účinkovanie v ikonických produkciách ako The Lion King a Sister Act jej prinieslo obrovské uznanie, no skutočnú slávu dosiahla ako pôvodná členka obsadenia muzikálu Hadestown, ktorý získal ocenenie TONY a GRAMMY. V tomto nezabudnuteľnom muzikáli stvárnila roly Persephone a Fate, čím si upevnila svoje miesto medzi hviezdami na Broadway. Nadim Naaman (West End) patrí k najtalentovanejším umelcov West Endu, známy svojím elegantným štýlom a silným speváckym prejavom. Ako Fantóm v legendárnom muzikáli The Phantom of the Opera získal nespočetné ovácie, čím sa stal neodmysliteľnou súčasťou londýnskej muzikálovej scény. Elesha Paul Moses (West End) je žiarivou hviezdou West Endu, ktorá sa preslávila vďaka svojej hlavnej úlohe v muzikáli Tina – The Tina Turner Musical. Jej ohromujúci spevácky talent a neúnavná energia na javisku robia z každého jej vystúpenia výnimočný umelecký zážitok. Počas večera zaznejú skladby z klasických aj moderných muzikálov, ako sú Tina, Les Miserables, West Side Story, Hamilton, The Phantom of the Opera a mnohé ďalšie.

 

 

Príďte si vychutnať hudobné diela, ktoré poznáte a milujete, v netradičnom prevedení. Nezmeškajte túto jedinečnú príležitosť zažiť spojenie muzikálového a jazzového sveta na festivale Symfónia umenia. Koncert „Broadway & West End meet Jazz“ je jednou z hlavných udalostí multižánrového festivalu, ktorý sa uskutoční od 2. do 8. septembra v Ružinove v Bratislave. Priaznivci jazzu hudby by určite nemali vynechať koncert v stredu 4. septembra v Amfiteátri pri Štrkoveckom jazere, na ktorom vynikajúci orchester Bratislava Hot Serenaders slávnostne uvedie do života svoj v poradí už 14. album s názvom „Smile“. Súbor tiež zaháji svoju 33. sezónu pod vedením bandlídra a trubkára Juraja Bartoša, ktorý nás svojím jedinečným autentickým prejavom prenáša do zlatého obdobia jazzovej hudby.

 

WWW.SYMFONIAUMENIA.SK

 

Autor: Peter Motyčka podľa tlačovej správy

 

 

Ďalšie články

September v znamení hviezd. Svetový jazzový bubeník Billy Cobham vystúpi v Ružinove na festivale Symfónia umenia
Na najväčšom open-air multižánrovom festivale v Bratislave - Symfónia umenia, vystúpi 11. septembra...
Poznáte toto Spojenie?
Skladateľ a multiinštrumentalista vo sfére ambientnej hudby – dramaturg, skladateľ, textár a...
Džezáky plné vďaky
Keď pred niekoľkými týždňami ohlásili Bratislavské jazzové dni program aktuálneho 49. ročníka,...
Pestrý a podnetný Jazz Prešov
Už viac ako tri desaťročia sa koncom októbra stretávajú v Šarišskej metropole priaznivci, aby si...
Neuveriteľné: Dave Holland, Zakir Hussain a Chris Potter spolu v Bratislave!
Už je tomu raz tak – priaznivci a vyznávači dobrej hudby zažívajú každoročne počas jesenných...