Jazz Fest Žilina sa prebúdza k životu

Jazz Fest Žilina sa prebúdza k životu
Peter Motyčka

Jazzové festivaly vznikajú a zanikajú... A niektoré len hibernujú a čakajú na lepšie časy. Práve toto môže byť prípad Jazz Festu Žilina, ktorý sa po niekoľkoročnej pauze hlási svojim šiestym ročníkom. Občianske združenie GIG sa spolu s Mestom Žilina rozhodli nadviazať na históriu festivalu a pod holým nebom ponúkajú to najlepšie zo slovenskej a zahraničnej jazzovej scény. Jazz Fest Žilina prebehne v piatok 16. augusta a v sobotu 17. augusta na Mariánskom námestí v Žiline, kde bude súbežne prebiehať aj festival vína Winefest s degustačným programom. Lepšiu kombináciu pre prvý open air ročník jazzového festivalu bez vstupného si ťažko predstaviť.

 

Jazz Fest Žilina má bohatú históriu nielen v rámci koncertov, ktoré do Žiliny pritiahli množstvo hudobníkov z piatich kontinentov, ale tiež dvomi súťažnými prehliadkami Žilina International Jazz Contest. V polovici augusta budete môcť zažiť v historickom centre pod holým nebom päť koncertov špičkových slovenských aj zahraničných jazzových umelcov.

 

 

Predstavia sa jubilanti CZ/SK Big Band Matúša Jakabčica, ktorí si v týchto dňoch pripomínajú dvadsať rokov existencie, čoraz lepší Lukáš Oravec Quartet s hosťujúcim americkým tenorsaxofonistom Jerrym Bergonzim, pražské soulfunkové Bio Trio, žilinská formácia Doris Day Band a medzinárodné zoskupenie Lukáš Šnábel Quartet, ktoré zaujalo porotcov súťaží Nové tváre slovenského jazzu ako aj Jazz START UP. A popri tom všetkom spomínaný Winefest s možnosťou degustácie… Žilinu sa v polovici augusta oplatí navštíviť!

 


 

Autor: Peter Motyčka podľa tlačovej správy

Galéria

Jazz Fest Žilina sa prebúdza k životu

 

 

Ďalšie články

Poznáte toto Spojenie?
Skladateľ a multiinštrumentalista vo sfére ambientnej hudby – dramaturg, skladateľ, textár a...
Džezáky plné vďaky
Keď pred niekoľkými týždňami ohlásili Bratislavské jazzové dni program aktuálneho 49. ročníka,...
Pestrý a podnetný Jazz Prešov
Už viac ako tri desaťročia sa koncom októbra stretávajú v Šarišskej metropole priaznivci, aby si...
Neuveriteľné: Dave Holland, Zakir Hussain a Chris Potter spolu v Bratislave!
Už je tomu raz tak – priaznivci a vyznávači dobrej hudby zažívajú každoročne počas jesenných...